Vier handen massage

Wat is een vier handen massage?

Dit is een massage die door twee masseurs wordt gegeven. Er rusten daarom vier handen op jouw lichaam.

Wat is het verschil tussen een duo-massage en vier handen massage?

Bij een duo massage wordt jij en je partner tegelijk of om beurten gemasseerd in dezelfde ruimte. Bij een vier handen massage wordt jij alleen gemasseerd door twee masseurs. een combinatie is ook mogelijk: jij en je partner ontvangen beiden een  vier handen massage.

Wat is de werking van een vier handen massage?

De gesynchroniseerde bewegingen van de masseurs harmoniseren de linker- en rechterkant van lichaam en van beide hersenhelften. geest, wat resulteert in een balans tussen deze twee.

Een belangrijk voordeel van een vier handen massage is dat de geest meer ontspant. Tijdens normale massage probeert je geest de bewegingen van de handen van de masseur te volgen. Dit brengt je uit het moment en uit je gevoel. Wanneer vier handen worden gebruikt, wordt dit onmogelijk, omdat je op meer plaatsen van het lichaam wordt aangeraakt. Daardoor geeft je geest de controle op en ontstaat er een nog diepere ontspanning.

Gaan tantra en vier handen massage samen?

Ja, juist een tantra massage wordt vaak als vier handen massage aangeboden. Een tantra massage vraagt om overgave aan het moment, wat sneller gebeurt als je door vier handen wordt gemasseerd. Je levensenergie wordt opgewekt door de ene masseur en de andere masseur spreidt de energie over je lichaam. Door zoveel aandacht en energie ga je je heel vitaal voelen. Vaak wordt de aanraking gecombineerd met het ondersteunen van je ademhaling, Dit zorgt ervoor dat je nog meer in je lichaam komt en je cellen wakker worden.  Dit kan de ervaring nog meer verdiepen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een vier handen massage?

Omdat een vier handen massage intenser is, dient het tempo van een vier handen massage lager te zijn dan gebruikelijk. Je hersenen hebben namelijk de tijd nodig om alle indrukken van de aanraking te verwerken. Elke strijking of kneding duurt ongeveer twee seconden, voordat het gevoel van de aanraking tot je doordringt. Helaas werken veel masseurs in sauna’s en spa’s in een te hoog tempo, waardoor de voordelen van een vier handen massage verloren gaan.

Het is belangrijk dat de masseurs die een vier handen massage geven, goed op elkaar zijn afgestemd. Wanneer de bewegingen niet simultaan worden uitgevoerd, kan dit onrustig aanvoelen. De masseurs moeten op dezelfde manier werken in hun massagetechniek, in hetzelfde tempo en met een vergelijkbare druk, zodat de gesynchroniseerde massage aanvoelt alsof de twee masseurs één zijn. Dit stelt dus ook eisen aan een goede samenwerking, omdat een vier handen massage alles te maken heeft met vloeiende bewegingen. Beide masseurs dienen precies aan te voelen welke aanraking nodig is en ze kunnen ze dit zonder woorden met elkaar afstemmen.

Met wie geef jij vier handen massages?

Afhankelijk van de locatie en jouw persoonlijke wensen geef ik een vier handen massage met Dennis Coenraad (Utrecht), Mischa van Dullemen (Amsterdam) of Jean Smeets (Nijmegen). Hier lees je meer over hen.

Wat voor vier handen massage kan ik verwachten als ik bij jullie een massage onderga?

Veel massage salons hanteren een vaste opbouw voor een vier handen massage, zoals een zgn. signature massage. Wij kiezen er bewust voor, om meer intuïtief en meditatief te werken. We stemmen ons af op ons eigen lichaam en dat van jou. Daarna volgen we de impulsen die uit onszelf ontstaan. Zo benutten we de wijsheid van ons eigen lichaam en onze intuïtie.  Tegelijk stemmen we af op de ander, waardoor er een gesynchroniseerde flow ontstaat. Daarbij zijn weinig woorden nodig. Doordat we elkaar goed kennen gaat de afstemming vanzelf, zodat je de aanraking als een geheel ervaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.